Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Griekenland (Kreta)
  Folkdance Group “Arodamos”
  Folkdance Group “Arodamos”
  Chania, Kreta

  “Arodamos” betekent “nieuwe knoppen aan een boom”, nieuw leven als het ware. Deze naam is zeer toepasselijk voor dit ensemble. “Arodamos” ontstond in 2008 om nieuw leven te blazen in het behoud van hun typische volkscultuur. Dit ensemble telt in het totaal meer dan 200 leden.

  Het repertoire van “Arodamos” bestaat grotendeels uit muziek en dans, typisch voor de Kretenzische volkscultuur. En die is atypisch vergeleken met de folklore van het Griekse vasteland. De diversiteit aan culturen die de rijke geschiedenis van Kreta bevat, komen duidelijk tot uiting op het podium.

  Exclusief voor de Wereldfolkloreade van Oostrozebeke: “Arodamos” uit Kreta!

  Onze vrienden van “Arodamos” komen uit het toeristische eiland Kreta. Meer bepaald uit de tweede grootste stad Chania. Tussen 1841 en 1971 was Chania zelfs de hoofdstad van Kreta. Momenteel is dit Heraklion.

  Door het pittoreske karakter van het oude stadsgedeelte, is Chania momenteel één van de grote toeristische trekpleisters op Kreta. Tijdens de zomermaanden wordt het werkelijk overspoeld door toeristen. Chania beschikt zelfs over een internationale luchthaven.

  Kreta is het grootste Griekse eiland en ligt in het zuiden van de Egeïsche zee. De rijke geschiedenis van Kreta is vooral te danken aan de ligging. Het is een kruispunt van culturen en daardoor een centrum van de zeehandel. Ook strategisch was dit eiland van enorme waarde.

  De combinatie van geschiedenis, natuur, kunst en cultuur gekoppeld aan een mediterraan klimaat maakt Kreta enig in zijn soort. Het is daarom veruit de populairste vakantiebestemming van Griekenland