Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Indonesië
  Tim Tari Rampoe-Rapai Geleng FIB UGM Indonesia
  Tim Tari Rampoe-Rapai Geleng FIB UGM Indonesia
  Yogyakarta, Midden-Java

  Dit ensemble is een universiteitsgroep. Deze werd officieel opgericht in oktober 2009. In feite is dit een relatief jong ensemble. Maar alvorens “Rampoe-Rampai” werd opgericht, was het beoefenen van de tradionele volkskunsten al één van de favoriete tijdsverdrijven van de studenten. Vandaar dat men besloten heeft om de opgedane ervaring te bundelen in één dynamisch ensemble: “Rampoe-Rampai”.

  Deze groep treedt zeer regelmatig op in Indonesië maar heeft momenteel nog weinig internationale ervaring. Vandaar dat wij besloten hebben om dit ensemble een klein duwtje in de rug te geven zodanig dat zij zich kunnen lanceren in de wereld van de internationale volkskunstfestivals. Want zoals u binnenkort zult opmerken: ”Rampoe-Rampai” heeft veel in zijn mars.

  Dit ensemble is enkel op de Wereldfolkloreade te bewonderen en zakt af naar Oostrozebeke met 33 personen.

  Yogyakarta of kortweg Yogya is de culturele hoofdstad van Java. In het verleden werd Yogya altijd gesteund door de vorsten en heeft zich daardoor op een zeer hoog cultureel niveau kunnen ontwikkelen. De sultan van Yogyakarta heeft een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd waardoor de stad de status van speciale regio heeft gekregen.

  Behalve een cultureel middelpunt is Yogya ook een universiteitsstad. Er zijn ongeveer een dertigtal gespecialiseerde universiteiten. De aanwezigheid van studenten geeft de stad een zeer bijzondere sfeer. Een zeer grote concentratie aan jongeren brengt nu eenmaal ook een zeer grote concentratie aan cafeetjes, restaurants en uitgaansgelegenheden met zich mee.

  Helaas verwoestte een aardbeving in 2006 veel gebouwen en lieten circa 6000 inwoners het leven.