Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Paraguay
  “Acuarela Paraguaya” Folk Group
  “Acuarela Paraguaya” Folk Group
  Asunción, Gran Asunción

  Ook deze keer zijn we er in geslaagd om een Zuid-Amerikaans ensemble tot in Oostrozebeke te krijgen. Dit lijkt misschien de evidentie zelve voor een modern volkskunstfestival anno 2013 zoals de Wereldfolkloreade, maar dat is het zeker niet. Wij zijn daarom zeer verheugd u het ensemble “Acuarela Paraguaya” te mogen voorstellen.

  Dit professioneel ensemble trekt de wereld rond om de volkscultuur van Paraguay te verkondigen. Zij waren reeds te gast in verschillende Europese landen en traden ook al op in de Verenigde Staten. Zij staan voor de eerste keer op de Oostrozebeekse planken en zijn enkel op de Wereldfolkloreade te bewonderen.

  De typische dansen zijn zeer elegant en kleurrijk. Deze stijl is grensoverschrijdend en kenmerkend voor het “Punt der Drie Grenzen”, het drielandenpunt tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay.

  Maar hetgeen misschien wel het meest in het oog, en ongetwijfeld in het oor springt is het traditionele instrument van Paraguay: de harp. Dit gracieuze instrument geeft de typische volksmuziek een ingetogen, verfijnd, melancholisch karakter.

  Paraguay is vernoemd naar de gelijknamige rivier. Paraguay grenst in het noorden aan Bolivia, in het oosten aan Brazilië en in het zuiden en westen aan Argentinië. Paraguay en Bolivia zijn trouwens de enige binnenstaten van Zuid-Amerika. Alle andere Zuid-Amerikaanse staten hebben een directe toegang tot de open zee.

  Asunción is de hoofdstad van Paraguay en is één van de oudste steden van het Zuid-Amerikaanse continent.

  Paraguyanen zijn voor het grootste deel mestiezen (Europees-Indiaanse achtergrond). Er is ook nog een minderheid Indianen. Paraguay is trouwens het enige land in Zuid-Amerika dat naast het Spaans ook Guaraní als officiële taal heeft.