Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Polen
  Folk Song and Dance Company “Lublin”
  Folk Song and Dance Company “Lublin”
  Lublin, Lubelskie

  In 1948 werd in Lublin het “Teatr Mlodego Widza” opgericht. Na de tweede wereldoorlog was dit één van de eerste groepen die volkskunst in zijn repertoire opnam. Dit was de voorloper van wat nu uitgegroeid is to Folk Song and Dance Company “Lublin”.

  De impact op nationale en internationale schaal van deze muziek- en dansacademie is werkelijk fenomenaal. Tot op heden maakten reeds meer dan 40.000 leden deel uit van deze academie. Dit zijn mensen die nu het hart vormen van de Poolse samenleving en die gepassioneerd blijven door folklore.

  Van kindsbeen af worden de leden opgeleid. De dansers besteden een groot deel van hun jeugdjaren aan het ensemble. Dansen, zingen en muziek spelen is een bron van plezier alhoewel de opleidingen en trainingen zeer intensief zijn. Want de leden worden gevormd door professionele choreografen en muzikanten. Momenteel telt de academie meer dan 500 leden, verdeeld in 16 leeftijdscategorieën, van 5 tot 25 jaar.

  Dit ensemble fungeert als cultureel ambassadeur van Polen en bracht de Poolse folklore al naar alle continenten. Het is geleden van de 14e editie dat wij nog een team uit Polen te gast hadden. Dus het werd hoog tijd om daar verandering in te brengen.

  U zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van het niveau van uitvoering van deze groep. Wij hadden ons geen beter ensemble kunnen wensen om de Poolse folklore terug te introduceren op ons podium. Dit wordt genieten.

  Folk Song and Dance Company “Lublin” is enkel op de Wereldfolkloreade te bewonderen. Zij komen naar Oostrozebeke met een team van 31 dansers en muzikanten.

  In het oosten van Polen ligt Lublin, de hoofdstad van de regio Lubelskie. In het totaal zijn er in Polen zestien regio’s of woiwodschappen. Lublin is de grootste stad ten oosten van de Wisla, de grootste rivier van Polen. Lublin ligt 150 km ten zuidoosten van de Poolse hoofdstad Warschau.