Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Roemenië
  “Doina Baraganului” Folk Ensemble
  “Doina Baraganului” Folk Ensemble
  Slobozia, Ialomita

  Ruim dertig jaar geleden bundelden enkele gewaardeerde kunstenaars hun krachten. Zij begonnen op te treden en presenteerden het publiek de schoonheid van de Roemeense folklore. “Doina Baraganului” was een feit. Vandaag de dag waakt het ensemble erover dat de authenticiteit van de folklore, eigen aan de regio Ialomita, bewaard blijft. De werking van dit ensemble wordt gecoördineerd door het “Regionaal Centrum voor Bewaring en Bevordering van de traditionele cultuur van Ialomita”. Dit centrum staat rechtstreeks onder het gezag van het regionaal bestuur.

  “Doina Baraganului” staat voor jeugdigheid, enthousiasme, optimisme, doorzettingsvermogen en kwaliteit. Deze eigenschappen worden beschouwd als de juwelen van de Roemeense traditie. Het ensemble wordt gevormd door dansers, muzikanten en zangers. Het is de ideale verhouding tussen de elegantie en dynamiek van de jonge dansers met de virtuoze techniek van de oudere muzikanten.

  “Doina Baraganului” brengt de folklore uit alle regio’s van Roemenië. Deze dansen en muziekstukken hebben meestal een ontzettend hoog tempo en zijn zeer complex. Ieder stuk vergt een enorme concentratie en vaardigheid van de uitvoerder.

  De missie van onze vrienden van “Doina Baraganului” is daarentegen wel eenvoudig: een boodschap van vrede en vriendschap brengen aan alle mensen over de hele wereld en hun best doen om het publiek ervan te overtuigen dat de Roemeense folklore zeer mooi en waardevol is. Wij zijn er nu al van overtuigd: het zal hen lukken!

  Ook dit ensemble komt exclusief voor de Wereldfolkloreade naar België.

  Slobozia is de hoofdstad van de regio Ialomita en situeert zich in het zuidoosten van Roemenië. Slobozia bevindt zich circa 120 km ten oosten van Boekarest en is ongeveer een 150 km verwijderd van de Zwarte Zee.