Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Senegal
  “Tigers of Africa”
  “Tigers of Africa”
  Dakar

  Het is opmerkelijk maar het is geleden van de 20e editie in 2005 dat er nog een Afrikaanse groep op ons podium stond. Nochtans bieden zeer veel Afrikaanse groepen zich spontaan aan om op de Wereldfolkloreade op te treden. Na een grondige selectie kiezen wij er het meest hoogstaande ensemble uit. Maar daarmee is de kous niet af. Dat mochten we twee jaar geleden terug ondervinden toen het visum van een andere groep uit Senegal niet goedgekeurd werd door de Belgische instanties.

  Wij presenteren u het collectief “Tigers of Africa” uit Dakar. Deze groep werd opgericht in 2005 en is eigenlijk continue op tournee. Een optreden van “Tigers of Africa” is een wervelende show waarin de traditionele cultuur van de volkeren van Afrika en Senegal in het bijzonder, wordt voorgesteld. Dit spektakel wordt gebracht door percussionisten, muzikanten, acrobaten en acteurs.

  “Tigers of Africa” is in 2013 in België enkel te bewonderen op de Wereldfolkloreade.

  Dakar is de hoofdstad van Senegal en ligt op het schiereiland Kaap Verde: het meest westelijke punt van het Afrikaanse vasteland. De rivier de Sénégal vormt de grens tussen Senegal en Mauritanië. Dakar werd gesticht door de Fransen in 1857.

  Dakar is natuurlijk vooral bekend als aankomstplaats van de beruchte rally-raid Paris-Dakar. Deze rally eindigde trouwens aan het befaamde Lac Rose: een zoutmeer met een zeer specifiek roze schijn. Deze kleur zou veroorzaakt worden door de aanwezigheid van rode plankton in het water maar vooral door de hoge zoutconcentratie die een andere breking van het licht met zich meebrengt.