Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Vlaanderen
  Volkskunstgroep “’De Hovelingen - Viking”
  Volkskunstgroep “’De Hovelingen - Viking”
  Gistel, West-Vlaanderen

  Tijdens de Wereldfolkloreade presenteren wij u topgroepen uit alle windstreken. Wij zoeken het ook dichter bij huis; tijdens iedere editie presenteren wij u ook een streepje Vlaamse Volkskunst.

  Deze keer lieten wij ons oog vallen op onze vrienden van volkskunstgroep “De Hovelingen – Viking” uit Gistel. De “Hovelingen-Viking” is een dynamische volkskunstgroep waar naast dans ook muziek, spel en cultuur ruim aan bod komen. De allerjongsten kunnen er met kleuter- en kinderdansen volop spelen en groeien. Jeugd en volwassenen ontdekken er de verfrissende wereld van Vlaamse en internationale volksdans.

  De groep verzorgt jaarlijks een tiental optredens. Dat zijn naast podiumoptredens ook stoeten of processies. Sinds 1994 neemt het ensemble jaarlijks deel aan de “Internationale Europeade voor Volkskultuur”. Dit vierdaagse gebeuren vindt ieder jaar in een andere Europese stad plaats.

  Kindergroep West-Vlaams Volkskunstensemble “Die Rooselaer”
  Kindergroep West-Vlaams Volkskunstensemble “Die Rooselaer”
  Oostrozebeke, West-Vlaanderen

  Het West-Vlaams Volkskunstensemble “Die Rooselaer” is de organisator van de Wereldfolkloreade en is één van de toonaangevende volkskunstensembles van het land. De groep trad reeds op in alle hoeken van de wereld. Het programma omvat ambachtsdansen, gezelschapsdansen, meisjes- en jongensdansen, bruiloftdansen en vele andere, alle uitgevoerd in een streekgebonden klederdracht.

  Naast de dansers, de muzikanten en de vendeliers beschikt “Die Rooselaer” tevens over een kindergroep. Deze enthousiaste meisjes en jongens vertegenwoordigen “Die Rooselaer” op het podium van de 24e Wereldfolkloreade. Zij geven het beste van zichzelf tijdens de namiddagvoorstelling op zondag 12 mei.