Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Burundi - 'Karyenda'
  Karyenda
  Karyenda
  Burundi
  De Wereldfolkloreade presenteert u een spectaculaire groep percussionisten uit Burundi. De percussiekunst behoort in Burundi tot het collectieve erfgoed. De Karyenda zijn de heilige trommels in Burundi. Ze worden gemaakt van bomen die alleen in Burundi groeien. Na het kappen van een boom dient de drummer eigenhandig nieuwe zaden te planten om het voortbestaan van de bomen, en dus de trommels te garanderen. De trommels zijn onontbeerlijk bij alle belangrijke plechtigheden zoals bij geboortes, doodsrituelen, inhuldigingen van koningen, rituelen die de vruchtbaarheid van mens en natuur zouden bevorderen. De drummers dragen de trommels meestal op het hoofd en brengen een eeuwenoud repertoire van opzwepende ritmes en onnavolgbare technieken.

  Nooit eerder stond een groep uit Burundi op het Oostrozebeekse festivalpodium.
  De Republiek Burundi, is een land in Afrika en grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda en Tanzania. Het is onafhankelijk van België sinds 1962. De hoofdstad is Bujumbura. Burundi heeft in het verleden al een paar keer zwaar geleden onder etnische onlusten.

  Het kleine Burundi is een prachtige mix van hoge bergen, nederzettingen langs de oevers van de meren, regenwouden, etc. Er is echter weinig toerisme in Burundi. Het land heeft te kampen met grote armoede en toen de burgeroorlog uitbrak in 1993 werd de economie volledig verwoest en bezweek het weinige toerisme. Het is nochtans een land met een oogverblindende natuurpracht.