Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Mexico - 'Missael'
  Grupo Folklorico 'MISSAEL'
  Grupo Folklorico 'MISSAEL'
  Mexico
  In de afgelopen 24 edities zijn er talloze groepen de revue gepasseerd. We hebben vrienden gemaakt van over de ganse wereld. Maar er zijn toch een paar groepen die een speciale plaats in ons hart veroverd hebben. “Missael” is er ongetwijfeld één van.

  “Die Rooselaer”, ons eigen volkskunstensemble en organisator van de Wereldfolkloreade, maakte kennis met “Missael” op een festival in China in 1994. Toen was de sfeer tussen de twee groepen al fantastisch.
  In 1997 was Missael te gast op ons festival: de legendarische 16e editie. Legendarisch op verschillende gebieden maar vooral de relatie tussen de gastgezinnen en de Mexicanen is onovertroffen!
  In 2000 stond “Missael” ons tot onze grote verbazing op te wachten in de luchthaven van Porto Alegre, Brazilië toen “Die Rooselaer” en “Missael” daar op een festival geprogrammeerd stonden.

  We worden er allemaal niet jonger op dus komt “Missael” naar Oostrozebeke met vooral nieuwe gezichten. Onze goede vriend groepsleider Prof. Tomas Velazquez Quezada is in elk geval van de partij.

  De dansers worden ondersteund door een samengesteld orkest bestaande uit muzikanten van “Mariachi Calafia” en “Mariachi Mixteco”. Daarnaast brengt “Missael” ook nog het Tex-Mex orkest “Paso Norteño” naar Oostrozebeke. Dit wordt misschien wel het grootste orkest dat ooit op de Wereldfolkloreade stond.

  We hebben al verschillende hoogstaande Mexicaanse groepen ontvangen op de Wereldfolkloreade. Maar “Missael” is en blijft iets speciaals.

  Y ANDALE, Y ANDALE, ARRIBA, ARRIBA !
  Mexicali is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Baja California. Deze staat grenst aan de Amerikaanse staten Californië en Arizona. Mexicali is dan wel de hoofdstad maar is niet de grootste stad. Dat is het beruchte Tijuana, de grootste party-stad van Mexico. De naam Mexicali is eigenlijk een samenstelling van de woorden Mexico en Californië. De naam van de stad Calexico, vlak over de grens met de Verenigde staten, werd op een gelijkaardige manier samengesteld.
  Deze beroemde regio is woestijnachtig en fungeert nog altijd als decor van talloze films.