Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Maleisië
  “Masenidaya” Malaysia Airlines Cultural Group
  “Masenidaya” Malaysia Airlines Cultural Group
  Kuala Lumpur - Maleisië

  “MASenidaya” werd gesticht in augustus 1986 als volkskunstensemble van Malaysia Airlines: “MAS” is de afkorting voor Malaysia Airlines, “Seni” betekent kunsten en “Daya” betekent “creatief met een onvoorwaardelijke inzet”. “MASeniday” bestaat naast de dansgroep, uit een orkest en een hand-drum ensemble. Het programma omvat dansen uit heel Maleisië: de typische volksculturen van alle etnische volkeren komen aan bod. Het ensemble telt in het totaal een 60-tal leden en komt naar Oostrozebeke met 25 personen.

  “MASenidaya” komt voor de eerste keer naar Oostrozebeke en brengt u een ingetogen programma vol kleur en oriëntaalse mystiek.

  Maleisië is een voormalige Britse kolonie en is in feite een federatie van sultanaten. Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en telt bijna 2 miljoen inwoners.

  “Kuala Lumpur” betekent zoveel als “modderige samenloop van rivieren”. De aanwezigheid van tin nabij de samenkomst van de rivieren Gombak en Kelang leidde tot de bouw van een nederzetting. Kuala Lumpur groeide uit tot een smeltkroes van Aziatische culturen. Ondertussen ontwikkelt de stad zich aan een ongekend hoog tempo.

  Kuala Lumpur is vooral gekend voor de Petronas Twin Towers. Met hun 452 meter hoogte waren zij enige tijd de hoogste gebouwen ter wereld.