Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Peru
  “Compañía De Danzas Péru Ritmos y Costumbres”
  “Compañía De Danzas Péru Ritmos y Costumbres”
  Peru

  Groot was onze ontgoocheling toen we, tijdens de voorbereiding van de 22e Wereldfolkloreade, te horen kregen dat het visum niet goedgekeurd werd voor het ensemble uit Peru. Maar eenmaal we onze zinnen op iets gezet hebben, dan laten we niet af. Ook voor de 23e Wereldfolkloreade staat er een groep uit Peru op het programma.

  “Compañía De Danzas Péru Ritmos y Costumbres” is een ensemble bestaande uit Peruanen met als uitvalsbasis Barcelona. Zij brengen niet alleen de typische cultuur uit de Andes maar presenteren ook dansen uit de kustregio’s en uit de jungle. Dit hoogstaand ensemble was reeds te gast op het vermaarde festival van Ingenio, Gran Canaria. Dit festival staat garant voor kwaliteit en wordt live uitgezonden op de Spaanse nationale televisie.

  Peru, met Lima als hoofdstad, is een land aan de westkust van Zuid-Amerika en wordt begrensd door Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten, Bolivia in het oosten en zuiden, Chili in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen. Peru heeft drie landschapsvormen: kustgebied, het oerwoud van het amazonelaaggebied en het Andesgebergte. Voor de komst van de Spaanse veroveraars was Peru het hart van het rijk van de Inca's, waarvan Cuzco de hoofdstad was. Peru telt ruim 29 miljoen inwoners waarvan 45% indianen. Door zijn rijke geschiedenis en zijn afwisselend landschap heeft Peru veel bezienswaardigheden waarvan enkele wereldberoemd zijn. Bijvoorbeeld: het Titicacameer of Machu Picchu om er u maar twee te noemen.