Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Rusland
  “Tanok”
  “Tanok”
  Krasnodar - Rusland

  Het volkskunstensemble “Tanok” werd opgericht in 1970 en geeft perfect de volkscultuur weer van de Koeban-Kozakken. De show die de Kozakken van “Tanok” brengen is, eenmaal op gang getrokken, niet meer te stoppen. Het is een wervelwind van energieke, snelle dansen, virtuositeit die zelfs aan een circus doet denken: acrobatie, jongleren… Dit in combinatie met originele Kozakkenliederen maakt de show van “Tanok” zelfs theatraal.

  Deze groep ging de wereld rond en overal was het publiek onder de indruk van de authentieke klederdrachten en de verschillende militaire attributen zoals de lansen, sabels en dolken. Tanok brengt ons niet alleen de volkscultuur van de Koeban-regio maar ook dansen uit Oekraïne en Centraal-Rusland. Zelfs de folklore van de Nekrasov-Kozakken die 200 jaar in Turkije leefden, komt aan bod.

  Het was al lang geleden dat er nog Kozakken op de Wereldfolkloreade waren. Aangezien dat het aantal ensembles van dit genre na de val van het Sovjetregime serieus gedaald is, was het dan ook geen sinecure. We zijn dan ook bijzonder verheugd u het volkskunstensemble “Tanok” te mogen voorstellen.

  Krasnodar is een stad in het zuidoosten van Rusland (1250 km van Moskou) en ligt in het steppegebied van de Koeban-regio. Dit is tevens de naam van de rivier waarlangs Krasnodar gevestigd is. Deze stad werd in 1793 gesticht als Kozakkenvesting ter verdediging van de grens met het Ottomaanse Rijk. Kozakken zijn een traditionele gemeenschap die leven in het zuidelijke steppegebied van Oost-Europa en Rusland. Ze staan bekend om hun onafhankelijke levenswijze en militaire vaardigheden, vooral wat betreft hun rijkunsten.