Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Servië
  Kud “Zora” Belgrade
  Kud “Zora” Belgrade
  Belgrado - Servië

  “Zora” werd opgericht in 1992 door een groep enthousiaste ouders van kinderen die dansten in verschillende ensembles. Het was niet makkelijk om iets op poten te zetten door de instabiliteit van het land. Het kwam pas echt van de grond in 1999 toen “Zora” op sleeptouw werd genomen door Goran Bankovic, een voormalig danser en huidig artistiek directeur. Hij slaagde erin een hechte groep vrienden te smeden. Ondertussen telt “Zora” ruim tweehonderd leden en is internationaal reeds zeer succesvol.

  Volkskunstensembles uit voormalig Joegoslavië zijn al altijd zeer geliefd geweest bij ons kennerspubliek. Een groep uit de republiek Servië stond echter nog nooit op de Wereldfolkloreade geprogrammeerd. Kud “Zora” uit Belgrado komt voor de eerste keer naar België en is enkel te bewonderen in Oostrozebeke.

  Belgrado of Beograd in het Servisch, wat witte stad betekent, is de hoofdstad van de republiek Servië en ligt werkelijk op een kruispunt tussen oost en west. Daardoor is Belgrado zo fascinerend op gebied van architectuur, cultuur en gastronomie. De perfecte combinatie tussen oosterse sferen en westerse verfijning.

  Belgrado staat ook gekend voor zijn bruisend nachtleven. Volgens de reisgids “Lonely Planet” zou het zelfs het beste nachtleven ter wereld te bieden hebben, voor dat van Montréal in Canada en Buenos Aires in Argentinië.