Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Venezuela
  Fundacioñ Danzas Nacionalistas 'Mari Quitar'
  Fundacioñ Danzas Nacionalistas 'Mari Quitar'
  Marigüitar Estado Sucre - Venezuela

  Dit geweldige ensemble werd opgericht in de deelstaat Sucre en verzamelde verschillende choreografieën van oude dansen die gebaseerd zijn op zaken uit het dagelijkse leven: het werk, feest vieren, carnaval enz. “Mari Quitar” leidt u geestdriftig doorheen al het mooie dat Venezuela te bieden heeft.

  Eén van die prachtige dingen is de “Joropo”: muzikale tradities van Zuid-Amerikaanse indianen die samenvloeien met die van Afrikaanse slaven en Spaanse kolonisten. Het is de volksmuziek bij uitstek in Venezuela. Het is tevens de nationale dans en wordt gekenmerkt door het zeer snel stampen met de voeten door de mannelijke dansers en de wervelende gekleurde jurken van de dames.

  “Mari Quitar” is een professioneel ensemble begeleid door een zeer uitgebreid orkest bestaande uit 8 muzikanten en 4 zangers. Dit collectief ontving reeds verschillende onderscheidingen en was reeds te gast op festivals in verschillende Europese landen. Binnenkort beginnen zij een tournee doorheen Frankrijk en België en doen zij ook de Wereldfolkloreade van Oostrozebeke aan.

  Venezuela heeft een oppervlakte bijna twee keer zo groot als die van Frankrijk en is omringd door de Caribische Zee. Het ligt in het uiterste noorden van Zuid-Amerika. “Mari Quitar” is afkomstig uit Bolivar, een stad uit de meest zuidelijke provincie Sucre. Deze stad werd, net als de Venezolaanse munt trouwens, genoemd naar de legendarische Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar.