Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Frankrijk
  “Les Bons Z’Enfants d’Etaples”
  “Les Bons Z’Enfants d’Etaples”
  Étaples – sur – Mer, departement Pas de Calais - Frankrijk

  Dit ensemble uit Frans-Vlaanderen is zeker geen onbekende voor de Wereldfolkloreade. Zij waren herhaaldelijk te gast in Oostrozebeke, niet alleen tijdens het festival maar ook tijdens verbroederingsweekends met het organiserend ensemble “Die Rooselaer”. De laatste jaren was de relatie door “omstandigheden” wat verwaterd maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Het doet deugd dat we onze vrienden uit Étaples terug mogen begroeten in Oostrozebeke. Zij treden voor u op tijdens de namiddagvoorstelling op donderdag 2 juni.

  “Les Bons Z’Enfants d’Etaples” leggen zich vooral toe op het brengen van vissersliederen en vissersdansen. Aanvankelijk brachten zij enkel de folklore uit de eigen regio maar gaandeweg is dit geëvolueerd naar het presenteren van de vissersfolklore uit heel Frankrijk. Alhoewel, sommige muziekjes klinken u ongetwijfeld bekend in de oren, aangezien hun folklore voor een stuk overlappend is met de onze. Ooit maakten onze regio’s samen deel uit van hetzelfde Graafschap Vlaanderen.

  “Les Bons Z’Enfants d’Etaples” stond voor de laatste keer op het Oostrozebeekse podium tijdens de 19e Wereldfolkloreade.

  Étaples is een klein vissersdorp aan de Opaalkust ten zuiden van Boulogne-sur-Mer. Het is gelegen aan de monding van de rivier de Canche (de Kwinte in het Nederlands).