Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  België
  Volkskunstgroep “’t Vrij Uurke”
  Volkskunstgroep “’t Vrij Uurke”
  Zedelgem, West-Vlaanderen - België

  Eind jaren ' 70 was volksdans niet weg te denken uit elke jeugdbeweging. Op elk bivak werd er tijd gemaakt om te volksdansen. Daarom werd door de Chiro van Zedelgem besloten om volksdanscursussen te organiseren. En met succes. Drie maanden later (11 mei 1979) achtte men de tijd rijp om met een eigen volksdansgroep te starten. Na enkele jaren werd definitief gekozen voor Vlaamse volksdansen met de bedoeling de Vlaamse volkscultuur te promoten. Intussen groeide de groep met een vendelzwaaigroep en kindergroepen tot zo'n 70 leden.

  “t Vrij Uurke” trad reeds op in de meeste Europese landen en was ook al te gast in de Verenigde Staten, Taiwan en Brazilië.

  Kindergroep West-Vlaams Volkskunstensemble “Die Rooselaer”
  Kindergroep West-Vlaams Volkskunstensemble “Die Rooselaer”
  Oostrozebeke, West-Vlaanderen - België

  Het West-Vlaams Volkskunstensemble “Die Rooselaer” is de organisator van de Wereldfolkloreade en is één van de toonaangevende volkskunstensembles van het land. De groep trad reeds op in alle hoeken van de wereld. Het programma omvat ambachtsdansen, gezelschapsdansen, meisjes- en jongensdansen, bruiloftdansen en vele andere, alle uitgevoerd in een streekgebonden klederdracht.

  Naast de dansers, de muzikanten en de vendeliers beschikt “Die Rooselaer” tevens over een kindergroep. Deze enthousiaste meisjes en jongens vertegenwoordigen “Die Rooselaer” op het podium van de 23e Wereldfolkloreade. Zij geven het beste van zichzelf tijdens de namiddagvoorstelling op zondag 5 juni.